Energibar – få et energiboost før, under eller efter træning

Hvis du har brug for ekstra energi, når du dyrker motion, eller hvis du er træt inden træning eller efter arbejde, kan du spise en energibar. En energibar giver dig et energiboost, så du er klar din løbe- cykel- eller motocrosstræning. Du indtager din energibar før, under eller efter din træning.

Ekstra kulhydrater

En energibar består primært at kulhydrater modsat en proteinbar, som primært består af proteiner. Kroppen får størstedelen af sin energi gennem kulhydrater. Jo flere kulhydrater du indtager, jo bedre ydeevne får du. Der er derfor en klar sammenhæng mellem din træningsintensitet, og hvor mange kulhydrater din krop forbrænder.

Helt bestemt består energibarer af to slags kulhydrater – disakkarider og polysakkarider. Disakkarider stammer fra forskellige sukkerformer, herunder frugtsukker, druesukker og mælkesukker. Den slags kulhydrater er flydende. Polysakkarider er faste, og det er dem, som binder energibarerne sammen. Den slags kulhydrater kommer fra blandt andet kartofler, havregryn og ris.

Et supplement til en sund kost

En energibar kan aldrig erstatte et sundt måltid, men den kan fungere som et rigtig godt supplement, når du dyrker sport med høj kalorieforbrænding.

Det tager ikke ret lang tid at fordøje en energibar. Hvis du vil have det optimale ud energibaren, bør du indtage den cirka en time før din træning. Du kan også spise den under eller efter træningen, hvis din krop skriger efter kulhydrater. Det vil den gøre, hvis du har haft en intens træning med stor forbrænding. Energibarer er derfor gode, hvis du for eksempel deltager i længere sportsevents, hvor der ikke er den store tid til at sidde ned og spise.

Er din træning ikke intens, er det ikke en god idé at begynde at spise energibarer. En energibar indeholder kalorier, og hvis du ikke træner, vil du bare ende med at indtage flere kalorier, end du har behov for. Har du et ønske om at tage på i vægt, kan en energibar dog give dig de ekstra kalorier, som din krop behøver.

Mange forskellige varianter

Du finder energibarer i mange forskellige varianter. Du kan få energibarer, som er glutenfri, høje eller lave på kalorier og vegetariske. Det betyder, at du helt sikkert vil kunne finde en variant, som passer til dine kostpræferencer. Energibarer kommer i et væld af smagsvarianter. Mange energibarer er overtrukket med chokolade, som gør smagsoplevelsen lidt lækrere. Skal du finde en energibar til din træning, kan du nemt finde et bredt udvalg på nettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.